Preview Mode Links will not work in preview mode

Tidningen Dagens podcast, där journalisterna Malin Aronsson och Daniel Wistrand pratar om Gud med kända svenskar.

Dec 15, 2021

I avsnitt 149 möter vi Alf Svensson. Under 31 års tid var han partiledare för KDS. Vi pratar om lojaliteten som fick honom att stanna så länge, om barnmötet då han blev kristen, om de enkla bönerna vid dagens början och slut och om den komplicerade relationen till hbtq-rörelsen. 


Dec 1, 2021

I det 148: avsnittet av Dagens människa möter vi sångaren och musikläraren Gustaf Norén. Vi pratar om vad det egentligen innebär att vara en människa och om relationen till medlemmarna i Mando Diao, där Gustaf tidigare var med. Vi pratar om att komma ut som kristen och om vikten av att lyssna rösten som leder...


Nov 17, 2021

I det 147:e avsnittet möter vi entrepenören, politikern och före detta Robinson-vinnaren Jan Emanuel Johansson. Vi pratar om de kristna tatueringarna på hans kropp, om att vara kristen och stolt, om vikten av att erkänna att man är en syndare och om att ”skicka någon i backen”, när man tycker att det behövs.


Nov 3, 2021

I det 146:e avsnittet av Dagens människa möter vi Sveriges talman Andreas Norlén. Vi samtalar om trons betydelse när man ska bilda regering, och i livet i övrigt, vi pratar om att vara som en anka eller inte, om hur man gör för att inge förtroende och om vad man ska göra för att bli vis. 


Oct 20, 2021

I det 145:e avsnittet av Dagens människa möter vi dramatikern, samhällsdebattören och författaren Stina Oscarson. Vi pratar om mannen som pinkade på golvet i S:ta Clara kyrka, om Stinas tårar när hon går in i kapellet vid St:a Eugenia, om att få höra att man inte passar i badhuset och om det perfekta...